lightbulb-o

NO SUGAR CHALLENGE WITH PUTERI YUSOF

Kempen No Sugar Challenge bermula pada bulan Ogos 2017, dan kini menarik minat lebih 2000 orang berkongsi pengalaman dan pengetahuan di group Facebook Geng No Sugar Challenge, kelolaan Puteri. Sehingga kini, lebih 700 orang telah menyertai kelas bimbingan mingguan bersama Puteri, dan mendapat hasil yang memberangsangkan daripada segi penurunan berat badan dan memperbaiki taraf kesihatan. 

“Kalau kita boleh selesaikan masalah ketagih gula, semua jenis diet pun boleh berhasil dan lebih banyak penyakit boleh kita hindari”

Puteri Yusof a.k.a

Coach Gula

Ingin Mencuba Pengalaman

No Sugar Challenge Selama 7 Hari? 

DOWNLOAD SEKARANG!

Menu mudah disediakan, setiap hari, selama 7 hari!

First name

E-mail address

Testimonial

NO SUGAR CHALLENGE - rahsia awet muda?

Saya nak kongsi kronologi gambar umur 30 vs umur 40 ini bersama pembaca sekelian.

Umur 30
Baru kawen, terus pregnant, setel 2 bulan mabuk, terus makan makan makan. Masa ni tak ambil tau sangat tentang healthy eating ke apa. Hampir hari- hari sepanjang pregnant ni makan Baskin Robbins. Mujur tak kena GDM, gila betul. 

Umur 33- 36
Dah ada anak 2 orang. Dah start makan supplements basics hari- hari sebab nak tenaga fully breastfeed anak, travel for work and pumping at work. Skin dah mula ada improvement banding umur 30. 

Umur 37
Dah mula attend banyak health talk, dan mula mengkaji supplements dan healths, food etc kerana tuntutan bisnes health & wellness yang saya ceburi. Lebih faham dan lebih tinggi kesedaran jadi boleh bisnes dengan lebih yakin. 

Umur 38
Buat No Sugar Challenge sebulan, tup- tup pregnant anak ketiga. Masa ni dah mula jaga makan sebab nak elak sembab teruk macam ketika pregnant anak pertama dan kedua. Selepas bersalin tambah lagi supplements, bukan setakat yang essentials saja. Lebih konsisten dengan anti aging supplement. 

Umur 39
Full commitment buat No Sugar Challenge. Mula- mula nak buat 7 days, pastu sambung 30 days, then sedar- sedar dah setahun. Start ajar kawan- kawan lain buat sekali. Mengajar orang lain buat saya lebih disiplin dengan diri sendiri juga. 

Umur 40
Lebih faham dengan gula, dah mula belajar intermittent fasting dan low carb diet. On top on this dah tambah skincare untuk anti aging sejak bulan April. Investment paling mahal pernah dibuat seumur hidup - sebab kedekut nak belek muka. Tapi sebab dah tak spend pergi Starbucks, ada la duit nak beli skincare pulak hahaha! 

Saya masih ingat hari pertama kembali bekerja selepas bersalin anak pertama, tengok reflection diri dalam cermin di tepi eskalator. Terdetik dalam hati "Adui mak- mak sangat rupa aku ni...takpe la kan, memang dah jadi mak pun" 

Bayangkan jika saya terus beralasan begini dan tidak mahu buat perubahan sehingga hari ini,kekal dengan diet yang buruk dan tidak mahu menjaga kesihatan diri.