Rahsia Awet Muda Dengan Polifenol

Apabila saya membaca tentang kajian- kajian tentang usaha mengekalkan kesihatan dan keremajaan tubuh pada usia 40-an, saya bertemu dengan bahan semulajadi yang disebut sebagai POLIFENOL. Dan apabila saya buat lebih kajian dan bacaan, rupa- rupanya polifenol lebih hebat dan berguna kepada tubuh, bukan sekadar ramuan awet muda. Polifenol adalah,  “Bahan yang ditemui dengan banyak di dalam tumbuh- … [Read more…]

Hamil Di Usia 40an, Risiko Dan Tahap Kesihatan

Gambar hiasan : Google Ada rakan saya bertanya, samada saya mengalami apa- apa isu kesihatan selepas kelahiran anak ketiga saya, dalam tahun 2015. Ketika itu saya berusia 37 tahun. Saya cuba untuk ingat semula sebarang kejadian membabitkan kesihatan selepas bersalin tetapi setakat yang saya ingat : Selepas bersalin, pada hari ke-3, ujian darah mendapati anak … [Read more…]

Tiga Kemahiran Wanita Perlu Gilap Secepat Mungkin

Dua hari lepas saya berbual dengan sahabat saya, berkisar cerita beza kehidupan kami dulu dan sekarang. Sahabat saya seorang suri rumah ada dua orang anak remaja, dan saya ada tiga orang anak, semuanya masih kanak- kanak Ribena lagi! Sahabat saya bercerita, dulu waktu anak- anak masih bayi, hidupnya susah. Dia tidak mengulas panjang, tetapi apabila … [Read more…]

Orang Muda Dapat Penyakit Orang Tua

Andainya dapat ku ulang semula…Suatu zaman yang bernama remaja.. Boleh tak sambung lagu ni? Kalau boleh sambung kena baca artikel ni sampai habis LOL! Beberapa tahun yang yang lepas saya ada mendengar satu temubual bersama Maria Shriver berkenaan isu penyakit Alzheimer’s di Amerika Syarikat. Ketika itu saya mengikut rombongan syarikat ke San Francisco selama seminggu … [Read more…]

Mahu Percutian Percuma Saja, 100% DiTaja!

Petang tadi saya dapat satu soalan daripada team member saya, “Kak Puteri, kalau kami fokus bisnes untuk dapat HOLIDAY je ok tak?” Eh, OK sangat tu! Selepas beberapa tahun berbisnes ni, saya semakin faham tentang kepelbagaian IMPIAN manusia. Awal- awal dulu saya ingatkan kalau orang tu nak berniaga, wajib lah dia ada impian nak jadi … [Read more…]