5 Kesan Perubahan Hormon Di Usia 40-an

Dalam saya sibuk perhatikan perubahan kulit saya sekarang ni, saya boleh terlupa dengan satu lagi isu penting untuk wanita seusia saya ni, iaitu perubahan hormon! Macam tak percaya je, saya dah masuk fasa pre- menopos, dan kalau dipanjang usia, saya akan merasa pula fasa menopos, adui seram! Perubahan hormon wanita pada usia 40-an adalah yang … [Read more…]

Analisa Kulit Percuma Di Shaklee Home Office Sunway

Petang tadi saya berjanji dengan team P.A.F untuk berjumpa di Home Office Shaklee di Sunway, sebab kami nak buat analisa kulit percuma di sana. Memandangkan Shaklee akan lancarkan produk penjagaan kulit yang baru, Home Office ada menyediakan satu mesin analisa kulit yang berteknologi tinggi untuk kemudahan ahli dan pengedar. Sebenarnya ramai tak tahu yang ahli … [Read more…]

5 Sebab Wanita Perlu Ambil Kolagen Tambahan Setiap Hari

Tidak perlu diperkenalkan lagi, majoriti wanita memang tahu bahawa kolagen diperlukan oleh kulit untuk mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan kulit tampak muda berbanding usia. Pada awal 20-an kolagen dalam tubuh wanita masih lagi dapat dihasilkan dengan baik, tetapi pertengahan 20-an, setiap tahun, tubuh wanita akan kehilangan kolagen semulajadi sebanyak 1-2 peratus. Dan kehilangan ini akan … [Read more…]