BLOG

Ini 5 Kesan Pantas Dalam Seminggu Jika Anda Berhenti Makan Gula Berlebihan
Usaha mahu meninggalkan tabiat makan gula berlebihan bukan satu perkara yang mudah. Sepanjang saya membantu rakan- rakan dalam kumpulan bimbingan,[...]
6 Supplement Anda Kena Tahu Boleh Lawan Ketagih Gula
Selepas lebih setahun saya berkempen di Facebook untuk mengajak kenalan dan keluarga mengawal pengambilan gula harian melalui No Sugar Challenge,[...]
Ini Sumber Kalsium Anda, Tanpa Perlu Minum Susu Lembu
Sejak zaman berzaman, kita disogokkan dengan maklumat kesihatan yang mengaitkan kesihatan tulang dengan kalsium di dalam produk tenusu seperti susu[...]
Pasti Anda Risau Jika Supplement Kalsium Jadi Punca Sakit Jantung
Terdapat satu kondisi pada jantung yang dikenali sebagai "coronary artery calcium" (CAC),  satu keadaan apabila terdapat butiran kalsium pada dinding[...]
Mengapa Alfalfa DiGelar “Father of All Food”?
Alfalfa sudah ditanam dan dimakan sejak lebih 2000 tahun dahulu, bermakna tumbuhan ini antara yang terawal dikenalpasti mempunyai banyak manfaat[...]
5 Sebab Anda Mesti Cuba YOUTH™ Luminous Gel Oil Cleanser
Selepas Shaklee Malaysia mengumumkan kedatangan produk baru YOUTH™ pada bulan Mac yang lepas, dan selepas beberapa bulan di pasaran, saya[...]
Khasiat Polifenol Dalam Sebotol Vivix Baiki Paras Gula
Sekiranya anda banyak membaca tentang petua awet muda dan umur panjang terutamanya dalam artikel- artikel dan jurnal dari barat, sudah[...]
Fun Review : Gel Urut Jenama MMG
Minggu lepas, dalam kesibukan nak mengadap minggu closing, tiba- tiba turun ilham nak menyusun atur home office. Isunya sekarang ni,[...]
8 Tips Ringkas Pilih Produk Penjagaan Kulit Di Usia 40-an
Saya membaca satu artikel pagi tadi tentang penjagaan kulit wanita berusia 40-an. Saya kongsi di sini secara ringkas apa yang[...]
Masalah Sembelit Di Musim Raya
Saya perhatikan sejak mula hari raya, walaupun saya dapat “membuang” setiap hari, tetapi kepuasan tu tak sama jika dibandingkan ketika[...]
3 Jenis Sakit Popular Ketika Cuti Hari Raya
Lebih kurang dua hari saja lagi, umat Islam akan menyambut 1 Syawal, dan bermulalah perayaan Hari Raya Aidilfitri yang kebiasaannya[...]
Diet Tinggi Gula Punca Ramai Derita Gout
Lazimnya apabila masyarakat kita bercakap tentang penyakit gout, secara automatik kita akan menyenaraikan beberapa jenis makanan yang pantang dimakan oleh[...]
Kegilaan Makanan Terproses Dan 10 Rahsia Di Sebaliknya
Kempen No Sugar Challenge yang saya jalankan sejak bulan September 2017, sudah pun masuk bulan ke-7, dan semakin hari semakin[...]
10 Jalan Anda Perlu Buat Untuk Kembali Muda
Ketika saya berusia 20-an, saya kerap mendengar orang- orang tua di sekeliling saya menyebut tentang "jaga badan" sekarang supaya kekal[...]
Menumpang Doa Dan Rezeki Anak- Anak
"Mama, nanti bila Mama dah ada rezeki lebih, boleh tak kita pergi Disneyland lagi sekali?" Tiba- tiba Adam bersuara di[...]
Wanita Bekerja Tetap Lebih Banyak Peluang Bisnes
Dua hari lepas saya dan team bisnes Shaklee saya, Puteri and Friends , tiba- tiba mengimbau kembali saat- saat kami bermula[...]
Tanda- Tanda Kanser Serviks Sangat Mudah Dikesan
Saya ada membuat sedikit pembacaan tentang kanser pangkal rahim ataupun kanser serviks sebelum saya pergi buat ujian pap smear tempoh[...]
Kejutan Kali Pertama Buat Ujian Pap Smear
Sebenarnya malu nak cerita, tapi saya mahu simpan kenangan penting yang berlaku semalam, sampai bila- bila. Saya bukan malu tentang[...]
Peluang Bisnes Dengan Produk Kecantikan YOUTH Shaklee
Saya perhatikan produk kecantikan dan penjagaan kulit tidak pernah ada surutnya. Produk datang silih berganti, pelbagai jenama, beribu orang “founder”[...]
Facebook Comments