April 6, 2015

Kelas Start Up Facebook Ads Marketing

Assalamualaikum semua 🙂 Hujung bulan Mac, saya menghadiri satu lagi kelas berkaitan bisnes iaitu kelas Facebook Marketing. Ramai juga bertanyakan kenapa sekarang baru nak pergi kelas marketing, selepas dah naik rank Master pulak tu. Sebenarnya saya mahu mengikut perubahan masa. Dulu masa saya mulakan bisnes online, saya hanya bergantung kepada blog, dan kemudian saya tambah […]

Continue reading
January 27, 2015

Bekerja atau jadi surirumah?

Assalamualaikum semua 🙂 Pagi tadi saya terjumpa satu artikel menarik tentang dilemma ibu- ibu, samada untuk bekerja atau menjadi surirumah sepenuh masa. Jom baca, saya cuba buat summary untuk maklumat bersama. Oh dan kebetulan malam ni, ada sedikit discussion tentang house-husband dalam group WhatsApp kami, jadi ia juga boleh jadi panduan kepada para suami/ bapa […]

Continue reading
September 2, 2014

Long Beach California 2014

Assalamualaikum semua 🙂 Saya belum lagi cerita tentang trip kami ke USA bulan lepas, jadi hari ini, nak summarize semua sekali dalam 5 points yang saya rasa paling menjadi kenangan. Kami bertolak pada 13 August, flight Cathay Pacific dari KL- Hong Kong- Los Angeles. Lamanya Masha Allah dalam flight, sakit jugak la badan, terperap dalam […]

Continue reading
January 20, 2014

Work at home, adakah sesuai untuk anda?

Semasa saya mula bekerja sekitar tahun 2001, tak pernah langsung tahu tentang istilah “work at home”, maklumlah pada masa tu fokus saya hanya mahu bina kareer, dan kalau boleh nak sambung belajar. Belum ada perancangan untuk berkahwin, dan tak fikir pun tentang kehidupan punya suami dan anak- anak. Malah apabila usia saya dah lebih 27 […]

Continue reading