January 27, 2015

Bekerja atau jadi surirumah?

Assalamualaikum semua 🙂 Pagi tadi saya terjumpa satu artikel menarik tentang dilemma ibu- ibu, samada untuk bekerja atau menjadi surirumah sepenuh masa. Jom baca, saya cuba buat summary untuk maklumat bersama. Oh dan kebetulan malam ni, ada sedikit discussion tentang house-husband dalam group WhatsApp kami, jadi ia juga boleh jadi panduan kepada para suami/ bapa […]

Continue reading
September 2, 2014

Long Beach California 2014

Assalamualaikum semua 🙂 Saya belum lagi cerita tentang trip kami ke USA bulan lepas, jadi hari ini, nak summarize semua sekali dalam 5 points yang saya rasa paling menjadi kenangan. Kami bertolak pada 13 August, flight Cathay Pacific dari KL- Hong Kong- Los Angeles. Lamanya Masha Allah dalam flight, sakit jugak la badan, terperap dalam […]

Continue reading
January 20, 2014

Work at home, adakah sesuai untuk anda?

Semasa saya mula bekerja sekitar tahun 2001, tak pernah langsung tahu tentang istilah “work at home”, maklumlah pada masa tu fokus saya hanya mahu bina kareer, dan kalau boleh nak sambung belajar. Belum ada perancangan untuk berkahwin, dan tak fikir pun tentang kehidupan punya suami dan anak- anak. Malah apabila usia saya dah lebih 27 […]

Continue reading
September 24, 2013

Kota Kinabalu 2013

Assalamualaikum semua! Jadi, minggu lepas saya berpeluang menyertai Shaklee National Incentive Trip yang pertama untuk saya (dan maybe yang ke-10 atau ke 15 untuk otai- otai Shaklee yang lain). Ini adalah reward untuk leaders yang dapat kumpul cukup points pada cycle 2012/ 13 yang lepas (Mac 2012- Feb 2013). Alhamdulillah, saya layak pergi dengan 1 […]

Continue reading
1 17 18 19