March 29, 2018

Kejutan Kali Pertama Buat Ujian Pap Smear

Sebenarnya malu nak cerita, tapi saya mahu simpan kenangan penting yang berlaku semalam, sampai bila- bila. Saya bukan malu tentang cerita ujian pap smear, tapi saya malu sebab menangguh ujian ini sejak berkahwin, nun tahun 2008 lagi. Tak sepatutnya saya menangguh begitu lama, sedangkan saya tahu ujian Pap Smear ini sangat- sangat penting untuk wanita. […]

Continue reading
March 13, 2018

Peluang Bisnes Dengan Produk Kecantikan YOUTH Shaklee

Saya perhatikan produk kecantikan dan penjagaan kulit tidak pernah ada surutnya. Produk datang silih berganti, pelbagai jenama, beribu orang “founder” muncul, datang dan pergi. Mungkin anda salah seorang daripada pelanggan pelbagai jenis produk penjagaan kulit, dan kalau boleh dibuat senarai, agak- agaknya berapa jenis jenama dah pernah anda cuba? Apabila Shaklee Malaysia mengumumkan kemunculan set […]

Continue reading
March 8, 2018

Minum Teh Hijau Bantu Hilangkan Kemaruk Gula

Kebelakangan ini saya lihat minuman teh hijau atau green tea sangat popular dikongsi di Facebook, terutamanya oleh golongan yang mahu berdiet dan mengurangkan berat badan. Cara yang paling popular ialah dengan menggantikan air minuman kosong biasa dengan air teh hijau, dan diminum sepanjang hari. Saya teringat kali pertama saya menikmati green tea ialah ketika mengunjungi […]

Continue reading
March 1, 2018

Kawal Tekanan Perasaan Untuk Elak Kemaruk Gula

Bulan ini masuk lah bulan ke-6 saya menjalankan kempen No Sugar Challenge di Facebook saya. Sejak bulan Oktober, saya mula buat coaching untuk kawan- kawan yang ada impian nak tinggalkan gula putih dan gula tambahan yang lain dalam menu harian mereka. Dari bulan Oktober tu, sampai lah hari ini, kawan- kawan ni ada yang dah […]

Continue reading