Category Archives for "Bisnes"

February 19, 2018

5 Langkah Mula Bisnes Shaklee Dengan Kami

Saya memulakan bisnes Shaklee secara serius sejak tahun 2012 secara part time. Ketika itu saya masih bekerja sepenuh masa sebagai Head of Department di MERCY Malaysia dan kemudiannya saya bertukar kerja di sebuah yayasan pendidikan. Pada tahun 2013, saya berhenti kerja dan meneruskan bisnes Shaklee secara sepenuh masa. Selepas lebih 2 tahun bisnes, saya mencapai […]

Continue reading
January 11, 2018

Tiga Kemahiran Wanita Perlu Gilap Secepat Mungkin

Dua hari lepas saya berbual dengan sahabat saya, berkisar cerita beza kehidupan kami dulu dan sekarang. Sahabat saya seorang suri rumah ada dua orang anak remaja, dan saya ada tiga orang anak, semuanya masih kanak- kanak Ribena lagi! Sahabat saya bercerita, dulu waktu anak- anak masih bayi, hidupnya susah. Dia tidak mengulas panjang, tetapi apabila […]

Continue reading
January 6, 2018

Mahu Percutian Percuma Saja, 100% DiTaja!

Petang tadi saya dapat satu soalan daripada team member saya, “Kak Puteri, kalau kami fokus bisnes untuk dapat HOLIDAY je ok tak?” Eh, OK sangat tu! Selepas beberapa tahun berbisnes ni, saya semakin faham tentang kepelbagaian IMPIAN manusia. Awal- awal dulu saya ingatkan kalau orang tu nak berniaga, wajib lah dia ada impian nak jadi […]

Continue reading
December 30, 2017

Mahu Bimbing Orang Lain, Tapi Siapakah Orangnya?

Sejak September yang lepas, saya dah pun ada impian dan azam, dan kerja- kerja ke arah nak mencapai azam 2018 sudah pun bermula.  Bukan apa, adakalanya enjin kita ni lambat panas. Jadi daripada mengenangkan masa yang dah berlalu, saya lebih gemar buka lembaran baru, lebih awal dari orang lain. Secara ringkasnya, saya memang berpegang pada […]

Continue reading
1 2 3 8