Mahu Percutian Percuma Saja, 100% DiTaja!

Petang tadi saya dapat satu soalan daripada team member saya, “Kak Puteri, kalau kami fokus bisnes untuk dapat HOLIDAY je ok tak?” Eh, OK sangat tu! Selepas beberapa tahun berbisnes ni, saya semakin faham tentang kepelbagaian IMPIAN manusia. Awal- awal dulu saya ingatkan kalau orang tu nak berniaga, wajib lah dia ada impian nak jadi … [Read more…]

Yang Dikejar Tak Dapat, Yang Dikendong…?

Saya yakin minggu depan, kita akan masih lagi tersasul- sasul nak ingat tarikh, masih lagi tulis 2017 padahal dah masuk 2018! Sekejap betul masa berlalu. Susah ke senang ke 2017 tetap akan meninggalkan kita. Dan tetaplah kita akan mula mencoret senarai azam tahun baru, seperti tahun- tahun sebelum ini. Saya sebenarnya sudah pun merangka beberapa … [Read more…]

Future of Work Malaysia, Apa Masa Depan Anda?

Pada 20 November yang lepas, saya menghadiri Future of Work Malaysia, satu seminar antarabangsa yang dianjurkan oleh TalentCorp Malaysia. Seminar ini mengumpulkan barisan pakar dalam bidang pendidikan, kreativiti, sains dan teknologi serta perniagaan, bagi membentangkan idea, dan berkongsi pengalaman tentang masa depan pekerjaan, cara bekerja dan jenis tenaga kerja pada masa hadapan. Saya teruja untuk … [Read more…]

Dijemput menyumbang artikel di Leaderonomics

Salah satu artikel saya yang dihantar ke website pemasaran iaitu Azleen.Com telah dipilih oleh editor Leaderonomics untuk disiarkan di website mereka pula. Di samping itu saya juga dijemput untuk menyumbangkan lagi artikel berkaitan motivasi dan kepimpinan di dalam website mereka. Saya kongsikan di sini artikel yang terpilih. Link : https://leaderonomics.com/bm/artikel/langkah-bina-jenama-peribadi Oleh PUTERI YUSOF Sepanjang enam … [Read more…]