Category Archives for "Bisnes"

April 8, 2016

Mengapa posting bisnes saya di Facebook tiada sambutan?

Sekarang ni sejak Facebook ada pilihan “See your memories” adakalanya saya tergelak seorang diri. Terutama bila tengok posting saya di awal penglibatan dalam bisnes secara online. Saya terfikir, entah berapa ramai la kawan- kawan dah unfollow atau unfriend saya agaknya dek kerana bisnes di Facebook. Saya bukanlah sifu apa- apa online marketing, tetapi 5 perkara […]

Continue reading
March 30, 2016

Isu modal untuk mula bisnes part- time

Pesan orang- orang yang lebih berpengalaman, nak keluar modal berniaga, jangan sampai terbakar tangan. Jangan sekali- kali pinjam duit bank, apatah lagi pinjam duit kawan- kawan dan saudara mara. Yang penting, biar duit sendiri, dan biarlah jumlahnya kecil. Tetapi, modal rendah tu juga subjektif. Berapa rendah yang dikatakan rendah? Bawah 5 ribu ringgit? Bawah 1 […]

Continue reading
March 29, 2016

8 perkara yang part-timers mahu dalam bisnes

Part- timers, mereka mahu ada bisnes sendiri, tetapi juga mahu ada kerjaya tetap. Walaupun ramai merungut pada hari Isnin, ataupun hari- hari merungut, tapi majoriti orang tak mahu tinggalkan pekerjaan yang sedia ada. Apatah lagi kalau dah bertahun- tahun bina kerjaya dan skil, sayanglah nak berhenti kerja betul tak? Part- timers, mereka mahu ada extra […]

Continue reading