Minum Teh Hijau Bantu Hilangkan Kemaruk Gula

Kebelakangan ini saya lihat minuman teh hijau atau green tea sangat popular dikongsi di Facebook, terutamanya oleh golongan yang mahu berdiet dan mengurangkan berat badan. Cara yang paling popular ialah dengan menggantikan air minuman kosong biasa dengan air teh hijau, dan diminum sepanjang hari. Saya teringat kali pertama saya menikmati green tea ialah ketika mengunjungi … [Read more…]

No Sugar Challenge 100 Hari

Hari ini genap 130 hari saya memulakan kempen No Sugar Challenge di Facebook dan website kami. Pada saya macam baru je lagi, tapi sebenarnya dah 3 bulan lebih, dan saya rasa semakin seronok berkongsi cerita- cerita gula, cara nak kurangkan pengambilan gula dalam diet dan juga masalah- masalah kesihatan akibat gula. Saya pun tak pasti … [Read more…]