Category Archives for "Wellness & Beauty"

February 14, 2018

5 Kesan Perubahan Hormon Di Usia 40-an

Dalam saya sibuk perhatikan perubahan kulit saya sekarang ni, saya boleh terlupa dengan satu lagi isu penting untuk wanita seusia saya ni, iaitu perubahan hormon! Macam tak percaya je, saya dah masuk fasa pre- menopos, dan kalau dipanjang usia, saya akan merasa pula fasa menopos, adui seram! Perubahan hormon wanita pada usia 40-an adalah yang […]

Continue reading
February 13, 2018

Analisa Kulit Percuma Di Shaklee Home Office Sunway

Petang tadi saya berjanji dengan team P.A.F untuk berjumpa di Home Office Shaklee di Sunway, sebab kami nak buat analisa kulit percuma di sana. Memandangkan Shaklee akan lancarkan produk penjagaan kulit yang baru, Home Office ada menyediakan satu mesin analisa kulit yang berteknologi tinggi untuk kemudahan ahli dan pengedar. Sebenarnya ramai tak tahu yang ahli […]

Continue reading
February 5, 2018

5 Sebab Wanita Perlu Ambil Kolagen Tambahan Setiap Hari

Tidak perlu diperkenalkan lagi, majoriti wanita memang tahu bahawa kolagen diperlukan oleh kulit untuk mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan kulit tampak muda berbanding usia. Pada awal 20-an kolagen dalam tubuh wanita masih lagi dapat dihasilkan dengan baik, tetapi pertengahan 20-an, setiap tahun, tubuh wanita akan kehilangan kolagen semulajadi sebanyak 1-2 peratus. Dan kehilangan ini akan […]

Continue reading
January 31, 2018

5 Perubahan Ketara Pada Kulit Akibat Hilang Kolagen

Kolagen adalah sejenis protein yang paling banyak di dalam tubuh manusia, memberikan rupa bentuk dan struktur bukan saja pada kulit, tetapi juga untuk rambut, kuku, tulang, ligamen dan tendon. Kolagen berfungsi menjadikan kulit tegang, rambut bersinar dan kuku kita menjadi kuat. Oleh kerana kulit adalah organ terbesar dalam tubuh manusia, kolagen sangat banyak ditemui di […]

Continue reading
January 30, 2018

Jawab 4 Soalan Ini Sebelum Wanita Ambil Supplement

Dalam kesibukan seharian menguruskan rumahtangga, suami dan anak- anak, kerjaya dan kehidupan sosial, seringkali wanita terlupa atau tidak dapat mencuri masa untuk memanjakan dirinya sendiri. Di usia pertengahan 30-an sehingga awal 40-an, kebanyakan wanita moden hari ini berada di peringkat usia paling sibuk dari pagi hingga ke malam. Ketika inilah baru mula berkira- kira mahu […]

Continue reading