Category Archives for "Wellness & Beauty"

December 24, 2017

“Me Time” Ibu Moden Semakin Demand?

Sepanjang 3 malam percutian kami dengan pelayaran Superstar Libra baru- baru ini, antara topik yang jadi perbualan saya dan kawan- kawan ialah bab “me time”. Memandangkan kebanyakan kami tidak bawa pasangan masing- masing, waktu bersama kawan- kawan jadi lebih dihargai dan lebih bermakna. Bagi saya pula, setelah lebih 2 tahun tidur malam sering terganggu dengan […]

Continue reading
December 23, 2017

Sungguh, Health Is Wealth

Malam ini saya buat refleksi melihat keseluruhan tahun 2017 yang bakal berlalu, dan satu perkara yang amat saya syukuri tahun ini, tiada ahli keluarga yang kena penyakit serius, dimasukkan ke wad dan seumpamanya. Sekadar batuk, selesema dan demam biasa saja. Syukur Alhamdulillah. Ini membuatkan saya mengimbai peristiwa satu petang dalam tahun 2016… Sepanjang minggu itu […]

Continue reading
December 19, 2017

No Sugar Challenge 100 Hari

Hari ini genap 130 hari saya memulakan kempen No Sugar Challenge di Facebook dan website kami. Pada saya macam baru je lagi, tapi sebenarnya dah 3 bulan lebih, dan saya rasa semakin seronok berkongsi cerita- cerita gula, cara nak kurangkan pengambilan gula dalam diet dan juga masalah- masalah kesihatan akibat gula. Saya pun tak pasti […]

Continue reading
December 13, 2017

Jantung Organ Paling Kuat Bekerja Sebelum Kita Lahir Lagi

Petang tadi saya meluangkan masa mendengar ceramah kesihatan, berkisar tentang kesihatan jantung dan otak. Penceramah, Puan Sarah menyebut “Jantung kita adalah organ yang paling kuat bekerja, sebelum kita lahir lagi, jantung dah bekerja, dan masih bekerja”. Terus buat saya terfikir tentang jantung saya sendiri. Tahun depan, dengan izin Allah, genaplah umur saya 40 tahun. Jika […]

Continue reading
1 4 5 6