BLOG

Pasti Anda Risau Jika Supplement Kalsium Jadi Punca Sakit Jantung
Terdapat satu kondisi pada jantung yang dikenali sebagai "coronary artery calcium" (CAC),  satu keadaan apabila terdapat butiran kalsium pada dinding[...]
Mengapa Alfalfa DiGelar “Father of All Food”?
Alfalfa sudah ditanam dan dimakan sejak lebih 2000 tahun dahulu, bermakna tumbuhan ini antara yang terawal dikenalpasti mempunyai banyak manfaat[...]
5 Sebab Anda Mesti Cuba YOUTH™ Luminous Gel Oil Cleanser
Selepas Shaklee Malaysia mengumumkan kedatangan produk baru YOUTH™ pada bulan Mac yang lepas, dan selepas beberapa bulan di pasaran, saya[...]
Khasiat Polifenol Dalam Sebotol Vivix Baiki Paras Gula
Sekiranya anda banyak membaca tentang petua awet muda dan umur panjang terutamanya dalam artikel- artikel dan jurnal dari barat, sudah[...]
Fun Review : Gel Urut Jenama MMG
Minggu lepas, dalam kesibukan nak mengadap minggu closing, tiba- tiba turun ilham nak menyusun atur home office. Isunya sekarang ni,[...]
8 Tips Ringkas Pilih Produk Penjagaan Kulit Di Usia 40-an
Saya membaca satu artikel pagi tadi tentang penjagaan kulit wanita berusia 40-an. Saya kongsi di sini secara ringkas apa yang[...]
Masalah Sembelit Di Musim Raya
Saya perhatikan sejak mula hari raya, walaupun saya dapat “membuang” setiap hari, tetapi kepuasan tu tak sama jika dibandingkan ketika[...]
3 Jenis Sakit Popular Ketika Cuti Hari Raya
Lebih kurang dua hari saja lagi, umat Islam akan menyambut 1 Syawal, dan bermulalah perayaan Hari Raya Aidilfitri yang kebiasaannya[...]
Diet Tinggi Gula Punca Ramai Derita Gout
Lazimnya apabila masyarakat kita bercakap tentang penyakit gout, secara automatik kita akan menyenaraikan beberapa jenis makanan yang pantang dimakan oleh[...]
Kegilaan Makanan Terproses Dan 10 Rahsia Di Sebaliknya
Kempen No Sugar Challenge yang saya jalankan sejak bulan September 2017, sudah pun masuk bulan ke-7, dan semakin hari semakin[...]
10 Jalan Anda Perlu Buat Untuk Kembali Muda
Ketika saya berusia 20-an, saya kerap mendengar orang- orang tua di sekeliling saya menyebut tentang "jaga badan" sekarang supaya kekal[...]
Menumpang Doa Dan Rezeki Anak- Anak
"Mama, nanti bila Mama dah ada rezeki lebih, boleh tak kita pergi Disneyland lagi sekali?" Tiba- tiba Adam bersuara di[...]
Wanita Bekerja Tetap Lebih Banyak Peluang Bisnes
Dua hari lepas saya dan team bisnes Shaklee saya, Puteri and Friends , tiba- tiba mengimbau kembali saat- saat kami bermula[...]
Tanda- Tanda Kanser Serviks Sangat Mudah Dikesan
Saya ada membuat sedikit pembacaan tentang kanser pangkal rahim ataupun kanser serviks sebelum saya pergi buat ujian pap smear tempoh[...]
Kejutan Kali Pertama Buat Ujian Pap Smear
Sebenarnya malu nak cerita, tapi saya mahu simpan kenangan penting yang berlaku semalam, sampai bila- bila. Saya bukan malu tentang[...]
Peluang Bisnes Dengan Produk Kecantikan YOUTH Shaklee
Saya perhatikan produk kecantikan dan penjagaan kulit tidak pernah ada surutnya. Produk datang silih berganti, pelbagai jenama, beribu orang “founder”[...]
Minum Teh Hijau Bantu Hilangkan Kemaruk Gula
Kebelakangan ini saya lihat minuman teh hijau atau green tea sangat popular dikongsi di Facebook, terutamanya oleh golongan yang mahu[...]
Kawal Tekanan Perasaan Untuk Elak Kemaruk Gula
Bulan ini masuk lah bulan ke-6 saya menjalankan kempen No Sugar Challenge di Facebook saya. Sejak bulan Oktober, saya mula[...]
5 Tips Mudah Sambil Guna Produk Shaklee, Dapat Pula Wang Tunai
Perasan tak kita orang perempuan memang selalu excited bila kita jumpa satu barang, atau servis yang memenuhi kehendak, selera dan[...]
Facebook Comments